21 stycznia 2010

Kasza jaglana z warzywami

Bardzo smaczny i zdrowy posiłek, który często jem na obiad. A do tego szybko i łatwo się robi. Nie podaję proporcji, bo każdy robi wg własnego uznania.

Składniki:
  • kasza jaglana
  • gotowe warzywa na patelnię

Składniki na sos:
  • jogurt
  • ząbek czosnku
  • majonez
  • ketchup
Sposób wykonania:
Warzywa smażymy na patelni wg przepisu na opakowaniu, dodajemy przyprawy wg uznania. Na drugiej patelni wlewamy wole i wsypujemy kaszę; w proporcji 1:2,5. I gotujemy, aż do czasu, gdy kasza wchłonie całą wodę.
W tym czasie przygotowujemy sos czosnkowy w następujących proporcjach:
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
-1 łyżeczka majonezu
- odrobina ketchupu
Wszystko to razem mieszamy, a następnie dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku.

Do miski wsypujemy kasze, na to warzywa i wszystko polewamy sosem czosnkowym.
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails