14 stycznia 2010

Orzechy w miodzie na śniadanie


Składniki, 2 porcje:

• 4 kromki chleba żytniego
• 8 łyżek miodu
• 20 orzechów włoskich
przepis pochodzi z kwestiasmaku.com


Przygotowanie:
Orzechy posiekać i delikatnie zrumienić na suchej patelni. Wymieszać z miodem. Ja użyłam bułek, które delikatnie opiekłam na tosterze, aby były chrupkie. Jeszcze gorące pieczywo posmarować masą miodowo - orzechową.

Polecam taką formę śniadania od czasu do czasu ! Świetnie jest rozpocząć tak słodko dzień.

Inne sposoby wykorzystania orzechów w miodzie:
Na kanapkach: na drugie śniadanie ze szklanką mleka, na podwieczorek lub na zdrowy deser. Na jeszcze ciepłych grzankach - z plasterkami sera brie. Trochę inaczej: do jogurtu naturalnego lub jogurtu ze zbożami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails