31 maja 2010

Zielona jajecznica

Przepyszna odmiana dla tradycyjnej jajecznicy :))
Składniki:
  • 2 jajka
  • łyżeczka masła
  • około 50 g szpinaku mrożonego
  • około 50 g sera feta light
Sposób wykonania:
Na patelnię wrzucamy masło i na nim smażymy szpinak. Gdy już się rozmrozi dodajemy fetę i mieszamy, aż do momentu uzyskania jednolitej masy.
Następnie dodajemy jajka i dokładnie mieszamy ze szpinakiem. Smażymy do czasu aż jajka się zetną. 
Smacznego :))

5 komentarzy:

  1. Znowu jestem zachwycona twoim prostym dietetycznym przepisem. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. i ja należę do wielbicieli szpinakowej jajecznicy ((:

    OdpowiedzUsuń
  3. ale fajna! lubię kolory na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. szybko i bardzo przyjemnie, uwielbiam szpinak:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szpinak i feta w jajecznicy? To brzmi pysznie :D

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails