17 czerwca 2010

Tarta parówkowa

Coś na szybko wymyślone na obiad :)
Składniki na ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 125 g masła zimnego i twardego
  • 1.4 szklanki zimnej wody
  • 1 łyżka oleju
  • sól
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki wyrobić ręką na jednolitą masę, następnie kulę ciasta na godzinę włożyć do lodówki. Po godzinie ciasto nakładamy na formę tarty i nakładamy nadzienie. Całość wstawiamy na 40-50 min do nagrzanego piekarnika na 200 stopni.
Składniki na nadzienie:
  • 3-4 parówki
  • 3 jajka
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • pół cebuli czerwonej
  • szczypiorek
  • 2 łyżki mleka
  • około 2 pomidory
  • żółty ser
Sposób wykonania:
Pokrojone parówki, pomidory, cebula układamy na cieśnie. W osobnej misce wymieszać jajka z mlekiem,startym żółty serem, koncentratem i szczypiorkiem. Gotową masę jajeczną polewamy tartę. I do pieca. 
Smacznego :)

1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails