04 lipca 2010

Masa truskawkowa




Bardzo lekka i pyszna masa. Przepis pochodzi stąd.
Składniki:

  • 0,5 kg truskawek
  • 1 szklanka śmietanki kremówki 36%
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • 3 łyżki cukru
Sposób wykonania:
Galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu, wystudzić. Truskawki zmiksować, śmietankę ubić na sztywno. Wymieszać  truskawki ze śmietanką, wlać galaretkę. Ja włożyłam masę do lodówki, aby szybciej zaczęła tężeć, po czym nakładamy taką tężejącą na biszkopt. Całość należy przechowywać w lodówce. 
Smacznego :)

 


5 komentarzy:

  1. Idealna masa do letniego, lekkiego torciku :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. w uroczo różowym kolorze :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dobra masa truskawkowa nie jest zła ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. o tak, truskawkowa masa na lato jest idealna na pokrycie tortu w lecie.

    OdpowiedzUsuń
  5. truskawkowe szaleństwo niech trwa :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails