16 marca 2011

Ciasto czekoladowe

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • szklanka mleka
  • łyżka dżemu
  • łyżka cynamonu
  • łyżka kakao
  • 3/4 szklanki oleju
  • łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • cukier puder
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki poza cukrem pudrem miksujemy, a uzyskaną masę wlewamy na formę do pieczenia i wstawiamy do pieca na 45 minut [czas zależny od rodzaju piekarnika] nagrzanego do 200 stopni.
Dekorujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. Spodziewałam się jakiś szalowych ilości czekolady a tutaj nawet tak jakoś lekko i jakby pod wiosnę ;-) Fajny przepis!

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne. Czekolada to najlepszy spoób na wiosenne przemęczenie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajne, smakowite ciacho:)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails