24 marca 2011

Potrawka z parówek

Porcja na 5 osób
Składniki:

  • 8 parówek
  • 2 duże cebule
  • 200 g koncentratu 
  • 4 pomidory 
  • 6 łyżek ketchupu
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:
Pokrojoną kostkę należy zeszklić na patelni, a następnie dodać pokrojone parówki w plasterki. Smażymy na średnim ogniu. Następnie dodajemy sparzone i pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat, ketchup i przyprawy. Dusimy na średnim ogniu około 10 minut. Podajemy z ziemniakami. 
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. O, a to ciekawe. Dawno nie jadłam parówek, a ten sposób wygląda bardzo kusząco,

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobry pomysł na szybkie apetyczne co nieco.. :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails