29 kwietnia 2011

Salami ślimakowe

Składniki na 12 ślimaczków:

  • ciasto francuskie
  • 5 plasterków salami
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
Sposób wykonania:
Na cieście rozsmarowujemy  dokładnie masło. Następnie kładziemy salami i ser, po czym zwijamy w roladę i tniemy na 1 cm krążki. Układamy na papierze do pieczenia i smarujemy wierzch rozmąconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut w temperaturze 220 stopni. 
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. 
Smacznego :)


4 komentarze:

  1. Twój przepis przypomniał mi o deficycie ciasta francuskiego w moim domu! Dzięki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. fajna i smaczna przekaska:)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetna propozycja na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails