26 maja 2011

Delikatna jajecznica

Moja ulubiona jajecznica :)
Składniki:

  • 2 jajka
  • 4 plasterki szynki
  • 1 mała cebulka biała
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 plasterki sera kremowego typu Hochland  [koniecznie]
  • szczypiorek ewentualnie
Sposób wykonania:
Na maśle smażymy pokrojoną szynkę i cebulkę, następnie dodajemy jajka i ser. Smażymy. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem. 
W smaku bardzo delikatna :)
Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Idealne majowe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie też dziś z rana jajecznicą pachniał cały dom...

    OdpowiedzUsuń
  3. To pewnie źle, ale ja mając dostęp do dobrych (zerowych) jajek mogłabym jeść jajecznicę codziennie, gdyby nie resztki zdrowego rozsądku :P

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails