17 lipca 2011

Łyse gołąbki

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa z indyka
  • cebula
  • 1 łodyga selera naciowego 
  • 1 jajko
  • główka kapusty/pekińskiej/lodowej
  • przyprawy
  • przecier pomidorowy
  • kostka rosołowa
Sposób wykonania:
Mięso mielone łączymy z kapustą, jajkiem, pokrojonym selerem, cebulą i przyprawami. Formujemy klopsiki i podsmażamy na patelni z każdej strony i przekładamy do żaroodpornego naczynia, po czym zalewamy bulionem, a gołąbki smarujemy koncentratem. Zapiekamy w piekarniku około 50 minut w 200 stopniach. 
Smacznego :)

3 komentarze:

  1. zawsze takie podawali w szkole xd
    ale ja wolę te zawijane. tradycyjne, jakie babcia robi!

    OdpowiedzUsuń
  2. również wolę te tradycyjne bo z gołąbków najbardziej kocham kapuste:))
    Te Twoje wyglądają apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam gołąbki! Podobne do Twoich robiła moja Babcia i mam do nich ogromny sentyment:)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails