11 sierpnia 2011

Chleb otrębowy

Składniki:

  • 3 jajka
  • 8 łyżek otrębów owsianych
  • 16 łyżek otrębów pszennych
  • 10 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
  • 5 łyżek naturalnego jogurtu 
  • 3 łyżeczki drożdży suchych 
  • 5 łyżek letniej wody
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki zmiksować. Keksówkę wysmakować oliwą z oliwek i obsypać otrębami. Ciasto przełożyć do formy i odstawić na godzinę. Piec 10 min. w temperaturze 200 stopni, a następne 15 minut w 180 stopniach. 
Smacznego :)


2 komentarze:

  1. Na pewno pyszny, ale niestety obawiam się, że miałabym po nim nieprzyjemne rewolucje, nie mogę jeść otrębów w takich ilościach, a szkoda... :(

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowicie sie zapowiada ten chlebus:)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails