26 września 2011

Łazanki

Składniki:

  • 400 g kiszonej kapusty 
  • 250 g podwędzanej kiełbasy 
  • 250 g makaronu łazanki
  • 1/2 łyżeczki kminku
Sposób wykonania:
Kapustę pokroić drobno i posiekać, następnie zalać dużą ilością wody i doprawić kminkiem. Gotować 20 minut. 
Kiełbasę w kostkę smażymy na patelni, a następnie dodajemy odcedzoną kapustę i jeszcze chwilę smażymy. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i dobrze mieszamy. Doprawić wg uznania. 
Smacznego :)
 

5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię to danie. Proste i smaczne. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ulubione danie mojej córci :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. z kapustą kiszoną a nie zwykłą to moje ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  4. W moim guście, smaczne i tradycyjne.
    Pozdrawiam i dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ooo, lubię i to bardzo :-) Takie jesienne comfort food...

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails