14 września 2011

Szarlotka razowa bez cukru


Składniki :

  • 3 średnie jabłka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 6 łyżek mleka
  • 3 łyżki słodziku do wypieków
  • 3/4 szkl. mąki razowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olejek cytrynowy
  • 4 łyżki rodzynek
Sposób wykonania:
Jabłka obrać, pokroić w ósemki usuwając gniazda. Formę posmarować mąką i ułożyć cząstki owoców. jajka, mleko, mąkę, oliwę, słodzik i proszek miksować na gładką masę. Ciastem zalać owoce. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)



5 komentarzy:

  1. oo, takie ciasta to ja lubię :) wypróbuję z pewnością!

    OdpowiedzUsuń
  2. O, na pewno ją kiedyś zrobię. :) Ciasto akurat w moim goście, na bank mi zasmakuje.

    Pozdrawiam,
    yummymorning.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. jaka pyszna i zdrowa słodkość :)

    OdpowiedzUsuń
  4. z checia bym zjadla kawlaeczke:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taka mała porcyjka z tego wychodzi! Zjadłam od razu :) Trudno to nazwać klasyczną szarlotką, bardziej pasują jabłka w cieście (naleśnikowym np.?). W każdym razie dzięki za przepis, ciacho bardzo smaczne.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails