22 września 2011

Tarta malibu


Składniki na spód:
  • 225 g mąki
  • 100g masła, pokrojonego w kawałki 
  • 100 g cukru pudru 
  • 1 jajko

Sposób wykonania:
Mąkę, masło i cukier ucierać w mikserze. Dodać jajko. Zagnieść szybko ręcznie i odstawić do lodówki na jakieś 20 min. Rozwałkować, przełożyć na wysmarowaną masłem formę. Po nakłuwać widelcem. Piec 15 minut w 200 stopniach. 

Składniki na nadzienie:
  • 2 jajka
  • 125 g cukru
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 ml mleka
  • 3 banany
Sposób wykonania:

Jajka utrzeć z cukrem i dodać wiórki. Mleko zagotować i wlać do masy. Dokładnie wymieszać. Masę odrobinę podgrzać na małym ogniu, a następnie wylać na tartę i ułożyć plastry bananów. Piec 10 minut w 200 stopniach. 
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. musi smakować cudownie, te banany zapiekane mmmm;)

    OdpowiedzUsuń
  2. kokosy z bananami... pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Tarta idealna! Zdecydowanie!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. robiłam już tartę czekoladową jakiś czas temu i wyszła pyszna, a teraz malibu siedzi w piekarniku. Zapachy kokosa są tak piękne, że nie mam wątpliwości co do tego że będzie pyszna :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails