17 sierpnia 2012

Sorbet z arbuza


Składniki na 2 porcje:

  • 1/4 arbuza dojrzałego 
  • 1/4 soku z cytryny
  • 1/4 szklanki cukru
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki drobno zmiksować i wylać masę do płaskiego pudelka (albo szklane albo plastikowe). Wstawić do zamrażarki na całą noc. Następnego dnia można albo skrobać widelcem powierzchnię masy albo zmiksować blenderem. Podawać od razu.
Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. arbuzowy słodki i różowy, ładnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak smakowicie. Intensywny kolor, słodki smak... Dlatego lubię arbuzy.

    OdpowiedzUsuń
  3. Upały się zbliżają, więc w sam raz na gorące dni :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. idealny na tę pogodę, idealny bo domowy:)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails