04 września 2012

Puszysty deser niskokaloryczny z kaszy manny

Składniki:

  • 300 ml mleka
  • 30 g kaszy manny
  • słodzik
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • kakao
x
Sposób wykonania:
Zagotować mleko i wsypać kaszę, doprowadzić do wrzenia i następnie odstawić. Dodać słodzik i kakao. (jak ktoś chcę to nie musi dodawać). Po 5 minutach wsypać proszek do pieczenia i przez 3 minuty miksować na puch. 
Jest pyszne!
Smacznego :)

całość na 250 kcal, wychodzą z tego 3 porządne porcje. 

13 komentarzy:

  1. deser albo i sniadanie!:) prosto, szybko, a jak smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. O, jaki pyszny deser. :) Uwielbiam kaszę manną, ale nie wpadłam na dodatek proszku do pieczenia i miksowania. Na pewno spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda obłędnie i pięknie, ale jakoś do proszku nie mogę się przekonać :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypróbuję ten przepis ale zamiast kakao użyję karobu, zamiast proszku do pieczenia kamień winny a zamiast zwykłego mleka roślinne:) Ciekawe co z tego wyjdzie. Deser wygląda super!

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda cudnie ,a co dopiero jak smakuję , pycha <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Dawno nie spotkałam się z kaszą manna w tak ładnej postaci !

    OdpowiedzUsuń
  7. właśnie chodzi za mną kasza manna od jakiegoś czasu i szukając przepisów trafiłam na ten właśnie post.. szykuje sie do robienia :)

    http://ekomoodka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. a te wzorki same wyjda czy masz na to jakiś sposób?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. po prostu na zmianę masę białą i czekoladową nalewałam do miseczek :)

      Usuń
  9. bez proszku , ale dodalam creme de cassis, taki syrop z czarnej porzeczki o 15% zawartosci alkoholu

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam,
    czy zamiast słodzika można dać brązowy cukier?

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails