31 października 2012

Tarta razowa z salami i fetą

Składniki na ciasto:

  • 1 i 3/4 szkl. mąki razowej
  • 150 g jogurtu naturalnego/ greckiego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
Nadzienie:
  • salami
  • ser żółty
  • czerwona cebula
  • feta
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • zioła prowansalskie 
  • 2-3 jajka
Sposób wykonania:
Składniki na ciasto wyrobić na jednolitą masę i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie smarujemy formę masłem i wykładamy ciastem. Pieczemy w piekarniku 12 minut w 200 stopniach. 
W miseczce rozbijamy jajka, dodajemy koncentrat, żółty ser i zioła. Dokładnie mieszamy. Pozostałe składniki rozkładamy ma podpieczonym ówcześnie cieście i zalewamy masą jajeczną. Ponownie wkładamy do piekarnika, aż masa jajeczna się zetnie.
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Och, wygląda świetnie! Zjadłabym wielki kawałek ze smakiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wygląda, a ta kompozycja smaków mnie ciekawi. Spróbowałabym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda wprost obłędnie! Idealnie wkomponuje się w jesienno-zimowe menu

    pozdrawiam serdecznie

    Malwina

    OdpowiedzUsuń
  4. jak bylam mala kochalam salami :D

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails