Kulki twarogowe jako przekąska lub dodatek do sałatki
Składniki na 26 kulek:
- 3 spore ziemniaki
- 120 g chudego twarogu
- 1 łyżeczka lubczyku
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- pieprz kolorowy
- sól
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Sposób wykonania:
Ugotowane ziemniaki łączymy z resztą składników i miksujemy. Formujemy kulki i pieczemy około 25 minut w 190 stopniach.
Smacznego :)
O, to kiedyś muszę je zrobić :) Wyglądają pysznie i będą świetną przekąską na imprezy.
OdpowiedzUsuńo,o, o! coś zdecydowanie dla mnie.
OdpowiedzUsuńFajne.Proste i zapewne smaczne!
OdpowiedzUsuńfajny pomysł , pewnie smaczne te kluseczki ;d
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł. Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńFajne. Podoba mi się, że nie są pieczone na głębokim tłuszczu.
OdpowiedzUsuńna to nie wpadlam, fajny pomysl, w zaleznosci od przypraw mozna wyczarowac bardzo roznorodne dania ;) jestem na tak
OdpowiedzUsuń