10 stycznia 2013

Kulki twarogowe jako przekąska lub dodatek do sałatki


Składniki na 26 kulek:

  • 3 spore ziemniaki
  • 120 g chudego twarogu
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii 
  • pieprz kolorowy
  • sól
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 
Sposób wykonania:
Ugotowane ziemniaki łączymy z resztą składników i miksujemy. Formujemy kulki i pieczemy około 25 minut w 190 stopniach.
Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. O, to kiedyś muszę je zrobić :) Wyglądają pysznie i będą świetną przekąską na imprezy.

    OdpowiedzUsuń
  2. o,o, o! coś zdecydowanie dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne.Proste i zapewne smaczne!

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny pomysł , pewnie smaczne te kluseczki ;d

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale fajny pomysł. Podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajne. Podoba mi się, że nie są pieczone na głębokim tłuszczu.

    OdpowiedzUsuń
  7. na to nie wpadlam, fajny pomysl, w zaleznosci od przypraw mozna wyczarowac bardzo roznorodne dania ;) jestem na tak

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails