31 stycznia 2013

Muffinki czekoladowe bez mąki

Składniki na 8 sztuk:

  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 jajka
  • 125 g twarogu chudego 
  • 7 łyżek fruktozy/słodziku do wypieków
  • 2 łyżki kakao
  • kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Piec w 190 stopniach przez 50 minut. 
Smacznego :)
Uwagi:
1. Stanowczo odradzam papierowe papilotki
2. Najlepiej smakują na następny dzień :)

5 komentarzy:

  1. mmm super babeczki , takie zdrowe słodkości to ja lubię ;d

    OdpowiedzUsuń
  2. O, z twarogiem jeszcze nie robiłam! Przepis idzie do wypróbowania :D

    OdpowiedzUsuń
  3. coś dla mnie!
    ach, ale kusząco!

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja fasolowych/ buraczanych wypieków ciągle się boję.. czas chyba się przełamać ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails