Szukaj na tym blogu

Muffinki czekoladowe bez mąki


Składniki na 8 sztuk:
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 jajka
  • 125 g twarogu chudego 
  • 7 łyżek fruktozy/słodziku do wypieków
  • 2 łyżki kakao
  • kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Sposób wykonania:

  1. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
  2. Piec w 190 stopniach przez 50 minut.
  3. Porady
1. Nie używać papierowych papilotek
2. Muffinki najlepiej smakują na następny dzień

Smacznego :)

5 komentarzy:

  1. mmm super babeczki , takie zdrowe słodkości to ja lubię ;d

    OdpowiedzUsuń
  2. O, z twarogiem jeszcze nie robiłam! Przepis idzie do wypróbowania :D

    OdpowiedzUsuń
  3. coś dla mnie!
    ach, ale kusząco!

    OdpowiedzUsuń
  4. a ja fasolowych/ buraczanych wypieków ciągle się boję.. czas chyba się przełamać ;)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger