03 kwietnia 2013

Naleśniki z zielonym wnętrzem


Składniki na 2 naleśniki:

  • 1/2 szkl. mąki pełnoziarnistej razowej
  • 1 jajko
  • mleko
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek 
Nadzienie:
  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 1/2 ząbka czosnku 
  • 2 łyżki jogurtu greckiego 
  • sól
  • pieprz kolorowy 
Sposób wykonania:
Składniki na naleśniki miksujemy, a mleka dodajemy wg uznania w zależności jakie chcemy uzyskać. I smażymy.
Szpinak rozmrozić na patelni, po czym dodać posiekany czosnek, przyprawy i jogurt. Gotowe nadzienie nakładamy na naleśniki
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Nie ma to jak szpinak :) Mogłabym jeśc go nawet solo... Ale w takim naleśniku smakuje jeszcze lepiej!

    OdpowiedzUsuń
  2. jedne z najlepszych wytrawnych naleśników, najbardziej lubię te ze szpinakiem ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails