25 lutego 2015

Ciastka z masła orzechowego


Składniki:

  • 50 g masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki mleka
  • skórka starta z 1 pomarańczy
  • sok 1/2 pomarańczy
  • 2 łyżki kakao
  • 3/4 szkl, mąki jaglanej
  • aromat czekoladowy
Sposób wykonania:
  1. Wszystkie składniki razem połączyć. 
  2. Formować kulki w wielkości orzecha włoskiego.
  3. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach.
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Ciekawy przepis :)
    Uwielbiam wszystko co orzechowe - pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wszelkie słodkości na bazie kaszy jaglanej, a jeśli jest w nich jeszcze masło orzechowe to po prostu coś wspaniałego!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails