19 lutego 2015

Pizza z mąki gryczanej


Składniki na jeden blat 30 cm:

  • 1 szkl. mąki gryczanej
  • 1 łyżka miodu
  • 20 g świeżych drożdży 
  • sól
  • bazylia
  • oregano
  • 1 i 1/2 szkl. ciepłej wody
Sposób wykonania:
  1. Drożdże dokładnie połączyć z miodem. Dodać ciepłą wodę 2  2 łyżki mąki,  całość odstawić do wyrośnięcia.
  2. Gotowy zaczyn połączyć z resztą mąki oraz przyprawami. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
  3. Formę wysmarować oliwą i wyłożyć ciasto. Wkładamy do piekarnika na 15 minut nagrzanego do 180 stopni. Po tym czasie dodajemy ulubione składniki i ponownie wkładamy do piekarnika na około 10 -15 minut.
Smacznego :)


Pyszna pizza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails