13 maja 2015

Pęczak z warzywami tylko 190 kalorii

Składniki na 5 porcji:

  • 2 cebule [240g]
  • 1 ząbek czosnku 
  • 2 łyżki oliwy
  • pierś z kurczaka [400g]
  • cukinia [300g]
  • koncentrat pomidorowy [200g]
Marynata:
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano
  • lubczyk
  • tymianek
Sposób wykonania:
  1. Cebulę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na oliwie razem z rozgniecionym ząbkiem czosnku
  2.  Następnie dodajemy do cebuli pokrojoną w dużą kostkę cukinię i pieczarki. Wszystko dusimy pod przykryciem 15 minut na małym ogniu.
  3. Na drugiej patelni smażymy zamarynowane mięso i dodajemy do reszty składników.
  4. Dolewamy do około jednej szklanki wody oraz koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszać i dalej dusić pod przykryciem. Na koniec można doprawić solą himalajską. 
  5. Podajemy z kaszą pęczak najlepiej. 
Smacznego :)

Całość: 
104 B
61 W
43 T
950 kcal

1 porcja:
21 B
12 W
8 T
190 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails