24 listopada 2015

Domowe batony proteinowe



Składniki:

  • 1,5 szkl. płatków owsianych górskich
  • 60 g odżywki białkowej 
  • 50 g serka homogenizowanego
  • 0,5 szkl. mleka
  • 20 g otrębów mielonych 
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 50 g dowolnych bakalii drobno pokrojonych
Sposób wykonania:
  1. W misce łączymy mleko z serkiem i białkiem. 
  2. Do powstałej masy dodajemy pozostałe produkty sypkie i dokładnie łączymy wszystko.
  3. Całość płasko rozprowadzić na blachę i piec 15  minut w 180 stopniach. 
  4. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe pokroić ostrym nożem na batoniki. 
Smacznego:)












2 komentarze:

  1. Kocham takie zbite i grube właśnie! Najlepsze w czasie gdy dopada wilczy głód :D
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails