15 listopada 2015

Pęczak z warzywami

Składniki:

  • 100 g kaszy pęczak
  • 330 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g piersi kurczaka
  • 700 g kabaczka
  • 300 g cukinii
  • 2 puszki pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 100 g koncentratu
  • 100 g sera typu feta
  • sól, pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • oliwa
Sposób wykonania:
  1. W garnku na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek wraz z kawałkami piersi z kurczaka. 
  2. Kabaczek i cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Następnie pomidory oraz czerwoną fasolę. 
  3. Ugotowaną kaszę pęczak wrzucamy do garnka, a także koncentrat pomidorowy i pokruszoną fetę. 
  4. Całość dusimy pod przykryciem ok. 30 minut, na koniec doprawiamy potrawę. 
Smacznego :)

1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails