25 listopada 2015

Zupa pęczak


Składniki na 2 porcje:

  • 4 łyżki pęczaku
  • 1 i 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 60 g selera korzeniowego 
  • 50 g marchwi
  • 4 łyżki mleka
  • 30 g cebuli
  • 100 g piersi kurczaka
  • 1 kostka rosołowa
  • przyprawy ziołowe
  • sól, pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
Sposób wykonania:
  1. Przygotować wywar warzywny: w 1 litrze wody rozpuścić kostkę rosołową, dodać pokrojoną w kostkę mięso, cebulę, marchew, seler. Gotować na małym ogniu.
  2. Dodać pęczak i oliwę z oliwek, a całość zabielić mlekiem. 
  3. Dodać przyprawy i gotować na małym ogniu 30 minut.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails