Muffinki z czekoladą Wachowicz
Przepis Ewy Wachowicz. Krem z tej strony. Z góry przepraszam za dużą ilość zdjęć, ale tak mi się podobają, że się nie mogłam powstrzymać.
Składniki na 14 muffinek:
- 300g mąki przesianej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150g cukru
- 50 g masła
- 1 jajko
- 1 szkl. mleka
- 1 tabliczka czekolady powyżej 60% kakao
- 300 g serka kremowego
- 250 g miękkiego masła
- 1 i 3/4 szkl. cukru pudru
- barwniki spożywcze w płynie
Sposób wykonania:
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w misce, następnie dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko. Na końcu dodajemy bardzo drobno pokrojoną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy, a najlepiej mikserem. Piec 35 minut w 165 stopniach.
Krem:
Masło utrzeć i dodawać stopniowo cukier puder. Następnie o łyżce dodajemy serka. Na końcu dodajemy dowolne barwniki. Całość miksujemy i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Ps. Szczerze powiem, że tym kremem nie jestem zachwycona. Za dużo pracy z nim było, gdyż masa zaczęła mi się"pocić". Po prostu woda wypływała z masy i musiałam na sitku wyciskać ;/ Także dalej szukam idealnego kremu.
Smacznego :)
Prześliczne!
OdpowiedzUsuńco za kolorki, śliczne.
OdpowiedzUsuńwygladaja bajkowo- doslownie ;)
OdpowiedzUsuńprawdziwa kolorowa wiosna babeczkowa!
OdpowiedzUsuńNawet żałuję, że nie ma tych zdjęć więcej - jest co podziwiać!!
OdpowiedzUsuńRewelacyjne!! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJak z czekoladą, to biorę :)
OdpowiedzUsuńWoW..ale śliczne..dziękuję za udział w akcji..
OdpowiedzUsuńPiękne! Jak z Krainy Czarów:)
OdpowiedzUsuńpiękne!
OdpowiedzUsuńZapraszamy na konkurs!
http://bake-a-cake.pl/pl/n/7