Szukaj na tym blogu

Jajko zapiekane w bułce




Składniki:
  • 4 podłużne bułki  
  • 4 jajka
  • 4 plasterki chudej szynki 
  • 100 g sera żółtego  
  • 4 pomidorki koktajlowe 
  • 1/2 czerwonej cebulki
  • 1/4 czerwonej  papryki
  • szczypiorek
  • 4 łyżki ketchupu
  • sól i pieprz 
Sposób wykonania :
  1. Z bułek  wydrążyć wnętrze i wysmarować dno ketchupem. 
  2. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i włożyć w bułki.
  3. Ułożyć po plasterku szynki. Dodać papryką pokrojoną w kostkę i czerwoną cebulą pokrojoną w piórka.
  4. Na każdą bułkę wylać po jednym jajku.
  5. Udekorować połówkami pomidorków koktajlowych. 
  6. Wierzch posypać szczypiorkiem oraz solą i pieprzem.
  7. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach do ścięcia jajek.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger