Jajko zapiekane w bułce
Składniki:
- 4 podłużne bułki
- 4 jajka
- 4 plasterki chudej szynki
- 100 g sera żółtego
- 4 pomidorki koktajlowe
- 1/2 czerwonej cebulki
- 1/4 czerwonej papryki
- szczypiorek
- 4 łyżki ketchupu
- sól i pieprz
Sposób wykonania :
- Z bułek wydrążyć wnętrze i wysmarować dno ketchupem.
- Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i włożyć w bułki.
- Ułożyć po plasterku szynki. Dodać papryką pokrojoną w kostkę i czerwoną cebulą pokrojoną w piórka.
- Na każdą bułkę wylać po jednym jajku.
- Udekorować połówkami pomidorków koktajlowych.
- Wierzch posypać szczypiorkiem oraz solą i pieprzem.
- Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach do ścięcia jajek.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz