Galaretka na Halloween
Składniki:
- galaretki przezroczyste
- dowolne żelki o tematyce Halloween
- barwnik czerwony
- cukier puder
- jogurt naturalny
Dodatkowo:
- strzykawka z igłą
Sposób wykonania:
- Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawić do wystudzenia.
- Do przezroczystych miseczek na dno ułożyć żelki i zalać galaretką tylko tyle,aby żelki się nie uniosły. Wstawić do 10 minut do zamrażarki.
- Po tym czasie dolać do pełna pozostałą galaretkę. Pozostawić do zastygnięcia.
- "Krew": Jogurt połączyć z cukrem pudrem i odrobiną barwnika tak, aby uzyskać bardzo płynną formę.
- Strzykawkę napełnić "krwią" i "ozdobić" galaretkę poprzez wkłuwanie igły z góry.
Smacznego :)
Wow świetny pomysł. :)
OdpowiedzUsuń