Szukaj na tym blogu

Galaretka na Halloween


 Składniki:
  • galaretki przezroczyste
  • dowolne żelki o tematyce Halloween
  • barwnik czerwony
  • cukier puder
  • jogurt naturalny 
Dodatkowo:
  • strzykawka z igłą
Sposób wykonania:
  1. Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawić do wystudzenia.
  2. Do przezroczystych miseczek na dno ułożyć żelki i zalać galaretką tylko tyle,aby żelki się nie uniosły. Wstawić do 10 minut do zamrażarki. 
  3. Po tym czasie dolać do pełna pozostałą galaretkę. Pozostawić do zastygnięcia.
  4. "Krew": Jogurt połączyć z cukrem pudrem i odrobiną barwnika tak, aby uzyskać bardzo płynną formę.
  5. Strzykawkę napełnić "krwią" i "ozdobić" galaretkę poprzez wkłuwanie igły z góry.
Smacznego :)




1 komentarz:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger