Czekoladowe muffinki z kokosem
Muffinki to modne ciasteczka niezwykle popularne w krajach anglosaskich w tym w okolicach USA. Aż się więc prosi by nadać im trochę karaibskiego stylu. Użycie draży z pewnością spodoba się wszystkim miłośnikom smaku kokosa.
Składniki na 12 muffinek:
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szkl. mleka
- 100 g roztopionego masła
- 1 jajko
Dodatkowo:
- opakowanie mascarpone 250g
- 1 łyżka cukru pudru,
- 200 g draży kokosowych
Sposób wykonania:
- W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre. Następnie wszystko razem połączyć. Dodać 100 g rozkruszonych draży kokosowych.
- Napełnić foremki do około 3/4 objętości.
- Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni.
- Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem.
- Masę nałożyć na przestudzone babeczki i posypać pokruszonymi drażami kokosowymi.
Smacznego :)
słodko ;)
OdpowiedzUsuńProsty przepis a wyglądają mega efektownie i smacznie !:)
OdpowiedzUsuńwww.flowingg.blogspot.com
och, jak można sobie pysznie czas umilić!
OdpowiedzUsuńmniam. i super pomysł na przybranie :]
kokos i czekolada - jestem w niebie!
OdpowiedzUsuń