Szukaj na tym blogu

Warstwowa sałatka z tuńczykiem


 Składniki:
  • 4-5 ogórki konserwowe 
  • 200 g ryżu 
  • Majonez
  • 1/2 cebuli 
  • 10 jajek
  • Ketchup
  • 3 puszki tuńczyka w wodzie
Sposób wykonania :
  1. Jajka ugotować na twardo. Tuńczyka odsączyć na sitku z wody. Ugotować ryżowa. 
  2. Ogórki, jajka, cebulę drobno pokroić.
  3. Układać w szklanym naczyniu warstwami licząc od dołu: ogórki, 1/3 ryżu, Majonez, cebula, 7 całych jajek +3 białka, Majonez, 1/3 ryżu, Ketchup, 1/3 ryżu, Majonez, tuńczyk, Ketchup, 3 żółtka.
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger