Muszle Lumaconi z soczewicą
Składniki:
- 400 g makaronu Lumaconi
- 1 cebula
- 2 szkl. czerwonej soczewicy
- 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
- 4 łyżki startego żółtego sera
- sól, pieprz, kminek
- 3 łyżki oliwy
Sposób wykonania:
- Cebulę pokroić w kostkę ze zeszklić na oliwie.
- Dodajemy przyprawy i soczewicę.
- Zalać dwiema szklankami wody i gotujemy na małym ogniu do miękkości.
- Doprawiamy pastą pomidorową. Całość dokładnie wymieszać.
- Gotowe nadzienie nakładamy na ugotowany makaron i układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem.
- Zapiec w piekarniku, aż ser się roztopi
Smacznego :)
Smacznie i apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite danie! :)
OdpowiedzUsuń