Pasta z czerwonej soczewicy
listopada 08, 2014
1
białko
,
dodatki
,
na chleb
,
pasta
,
suszone pomidory
,
śniadanie
,
warzywa
,
zdrowe
- 200 g suchej czerwonej soczewicy
- 15 g suszonych pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka oleju
- sól, pieprz, słodka papryka
Sposób wykonania:
- Soczewicę ugotować w 2 szklankach wody.
- Do soczewicy dodać dodać pozostałe składniki i wszystko zmiksować na gładką masę.
Smacznego :)
Całość-500 g:
808 kcal
54,3 B
114,7 W
11,4 T
w 100 g:
161,6 kcal
10,8 B
22,9 W
2,2 T
świetna i to nie tylko do chleba, ale również mogłaby się sprawdzić jako dodatek do dania głównego ;)
OdpowiedzUsuń