Kokosanki bez mąki
listopada 13, 2015
3
bez mąki
,
bez pieczenia
,
bezglutenowe
,
ciasteczka
,
ciastka
,
deser
,
dieta
,
dietetyczne
,
dodatki
,
olej kokosowy
,
pralinki
,
słodkie
,
w 30 minut
,
wiórki kokosowe
Składniki:
- 100 g wiórków kokosowych
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
Sposób wykonania:
- W garnku na bardzo małym ogniu połączyć ze sobą cukier i olej wraz z odrobiną wody.
- Dodajemy mąkę oraz wiórki. Całość dokładnie połączyć.
- Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
- Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
Smacznego :)
uwielbiam, robię identyczne, tyko zamiast cukru dodaję ksylitol :) i wtedy już można jeść bez wyrzutów sumienia :D
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam podobne i byly smaczne.
OdpowiedzUsuńWydaje mi się że te kokosanki staną się moim ulubionym zdrowym deserem.
OdpowiedzUsuń