Szukaj na tym blogu

Prosta tarta truskawkowa bez pieczenia

 





Składniki na spód:

  • 300 g markiz czekoladowy ( użyłam Hit)
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 g masła
Składniki na nadzienie:
  • 250 g serka mascarpone
  • 1/2 szkl. kremówki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
  • truskawki
Sposób wykonania:
  1. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do zmielonych markiz. Całość dokładnie ze sobą połączyć i wyłożyć formę wysmarowaną masłem. Odstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Kremówkę ubić na sztywno, dodać mascarpone i cukier puder. Dokładnie połączyć i wyłożyć na spód tarty. Udekorować truskawkami. 
  3. Ciasto chłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger