Szukaj na tym blogu

Chleb bananowy



Składniki:
  • 220 g mąki pszennej
  • 100 g roztopionego masła 
  • 2 jajka
  • 4 dojrzałe banany
  • 100 g cukru
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • Szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej 
Dodatkowo :
  • 1banan 
  • Garść siekanych orzechów (u mnie mieszanka )
  • 3 łyżki czekolady do zapiekania
Sposób wykonania:
  1. Do rozgniecionych bananów dodać cukier, jajka, masło, jogurt. 
  2. Dodać  mąkę, sól, proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. 
  3. Masę przełożyć do keksówki o długości 20 cm.
  4. Na wierzch ułożyć przekrojonego na pół banana i posypać orzechami i czekoladą.
  5. Piec do suchego patyczka w 190 stopniach przez około godzinę.
Smacznego ;) 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger