Chleb bananowy
- 220 g mąki pszennej
- 100 g roztopionego masła
- 2 jajka
- 4 dojrzałe banany
- 100 g cukru
- 80 g jogurtu naturalnego
- Szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Dodatkowo :
- 1banan
- Garść siekanych orzechów (u mnie mieszanka )
- 3 łyżki czekolady do zapiekania
Sposób wykonania:
- Do rozgniecionych bananów dodać cukier, jajka, masło, jogurt.
- Dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać.
- Masę przełożyć do keksówki o długości 20 cm.
- Na wierzch ułożyć przekrojonego na pół banana i posypać orzechami i czekoladą.
- Piec do suchego patyczka w 190 stopniach przez około godzinę.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz