Szukaj na tym blogu

Mocno czekoladowe ciastka brownie




Składniki:
  • 60 g masła
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka 
  • 150 g cukru
  • 50 g mąki pszennej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób wykonania:
  1. Do roztopionego masła dodać 150 g czekolady. Mieszać, aż do rozpuszczenia.
  2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
  3. Obie masy połączyć i dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
  4. Na koniec dodajemy posiekaną resztę czekolady.
  5. Całość wstawić do zamrażarki na 10 minut.
  6. Piec 10 minut w 180 stopniach.
Smacznego :) 

Źródło 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger