Pieczeń rzymska
Składniki:
- 10 jajek
- 2 cebule
- 1 kg mięsa mielonego
- 3 łyżki bułki tartej
- sol, pieprz
- majeranek
- pęczek natki pietruszki
Sposób wykonania:
- Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Ostudzić.
- W misce połączyć mięso mielone z 2 jajkami, bułką tartą, przyprawami i podsmażoną cebulą. Dokładnie wymieszać. dodać 4 łyżki wody.
- Pozostałe 8 jajek ugotować na twardo. Końcówki jajek odkroić.
- Keksówkę wysmarować tłuszczem. Dno wyłożyć połową mięsa, następnie wzdłuż jedno za drugim jajka, wierzch przykryć pozostałym mięsem.
- Piec 60 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz