Szukaj na tym blogu

Pieczeń rzymska



Składniki:
  • 10 jajek
  • 2 cebule
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sol, pieprz
  • majeranek
  • pęczek natki pietruszki 
Sposób wykonania:
  1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Ostudzić.
  2. W misce połączyć mięso mielone z 2 jajkami, bułką tartą, przyprawami i podsmażoną cebulą. Dokładnie wymieszać. dodać 4 łyżki wody.
  3. Pozostałe 8 jajek ugotować na twardo. Końcówki jajek odkroić. 
  4. Keksówkę wysmarować tłuszczem. Dno wyłożyć połową mięsa, następnie wzdłuż jedno za drugim jajka, wierzch przykryć pozostałym mięsem. 
  5. Piec 60 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger