Szukaj na tym blogu

Hot cocoa bombs - czekoladowe kule na Boże Narodzenie

 

Składniki na 6 kul:

  • około 200 g dowolnej czekolady
  • słodkie kakao w proszku
  • pianki marshmallow
  • kolorowe drażetki, posypki itp
Sposób wykonania:
  1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem wysmarować foremkę sylikonową na kule czekoladę i wstawić do zamrażarki na 5 minut. Zrobić tak dwie warstwy.
  2. Do jednej polówki bomby wsypać po 2 łyżeczki słodkiego kakao, pianki i draże, posypki. 
  3. Drugą połówkę kuli  zrobić czekoladą keksy i udekorować wg własnego uznania. Taką połówkę na 3 sekundy położyć na patelnię aby rozpuścić brzegi i szybko połączyć z kulą z zawartością. Odstawić do zamrażarki, aby czekolada zastygła.
  4. Takie gotowe kule wrzucamy do kubka z gorącym mlekiem.
Smacznego :)














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger