Hot cocoa bombs - czekoladowe kule na Boże Narodzenie
Składniki na 6 kul:
- około 200 g dowolnej czekolady
- słodkie kakao w proszku
- pianki marshmallow
- kolorowe drażetki, posypki itp
Sposób wykonania:
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem wysmarować foremkę sylikonową na kule czekoladę i wstawić do zamrażarki na 5 minut. Zrobić tak dwie warstwy.
- Do jednej polówki bomby wsypać po 2 łyżeczki słodkiego kakao, pianki i draże, posypki.
- Drugą połówkę kuli zrobić czekoladą keksy i udekorować wg własnego uznania. Taką połówkę na 3 sekundy położyć na patelnię aby rozpuścić brzegi i szybko połączyć z kulą z zawartością. Odstawić do zamrażarki, aby czekolada zastygła.
- Takie gotowe kule wrzucamy do kubka z gorącym mlekiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz