Śledzie w śmietanie
Składniki:
- 1 kg płatów śledziowych marynowanych
- 1 jabłko
- 400 ml śmietany kwaśnej
- 1 łyżka majonezu
- 4 cebule
- Ze śledzi ściągamy skórę i kroimy w 1 centymetrowe paski.
- Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i również kroimy w paski.
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
- Śmietanę łączymy z majonezem i dodajemy resztę składników.
- Dokładnie mieszamy.
ze śledziami się chyba nigdy nie pogodzę, choć od dziecka powtarzają mi, że z wiekiem mi przejdzie ;)
OdpowiedzUsuńlubię te wigilijne śledzie:-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie połączenia! Ale mi narobiłaś smaka! A czy jadasz również łososia? Jeśli tak, to na pewno zainteresuje Cię ta strona internetowa: https://mowisalmon.pl/przepisy/ na której można znaleźć wiele, ciekawych przepisów jego wykorzystujących.
OdpowiedzUsuń