Gulasz z indyka
Składniki na 5 porcji:
- 500 g mięsa z uda indyka
- 2 średnie cebule
- 1 czerwona papryka
- 3 ząbki czosnku
- 350 ml passaty pomidorowej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka tymianku
- sos sojowy
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Doprawić sosem sojowym, kurkumą, solą, pieprzem i całość oprószyć mąką.
- Na rozgrzany olej wrzucić mięso na duży ogień i chwilę podsmażyć po czym zmniejszyć ogień.
- Dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz paprykę pokrojoną w spore kawałki. Dodać passatę, zmiażdżony czosnek oraz pozostałe przyprawy.
- Dusić pod przykryciem do miękkości, około 25 minut na małym ogniu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz