Szukaj na tym blogu

Gulasz z indyka




Składniki na 5 porcji:
  • 500 g mięsa z uda indyka
  • 2 średnie cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku 
  • 350 ml passaty pomidorowej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • sos sojowy
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:
  1. Mięso pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Doprawić sosem sojowym, kurkumą, solą, pieprzem i całość oprószyć mąką. 
  2. Na rozgrzany olej wrzucić mięso na duży ogień i chwilę podsmażyć po czym zmniejszyć ogień. 
  3. Dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz paprykę pokrojoną w spore kawałki. Dodać passatę, zmiażdżony czosnek oraz pozostałe przyprawy.
  4. Dusić pod przykryciem do miękkości, około 25 minut na małym ogniu.
Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger