Szukaj na tym blogu

Jajka nadziewane czarną, paskudną substancją na Halloween




Składniki:
  • 4 jajka
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Dodatkowo:
  • czarny barwnik (może być w proszku, żelu, lub w płynie)
Sposób wykonania:
  1. Jajka ugotować na twardo. Nie obierać ze skorupek tylko łyżką obtłuc z każdej strony i włożyć do miski wypełnionej wodą z czarnym barwnikiem. Pozostawić na całą noc do zabarwienia.
  2. Następnego dnia jajka obrać ze skorupek. Przekroić na połówki. Żółtka przełożyć do miseczki i połączyć z resztą składników. Całość zblendować. Na koniec dodać czarny barwnik.
  3. Gotową masę jajeczną przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na połówki jajek dowolne wzory.
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger