Szukaj na tym blogu

Duszki na czekoladowych babeczkach na Halloween



Składniki na 8 muffinek:
  • 4 łyżki miękkiej margaryny
  • 55g cukru
  • 1 duże jajko
  • 85g mąki 
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 8 kostek czekolady o min. 50% zawartości kakao
Składniki na duchy:
  • 8 dużych pianek marshmallow 
  • tabliczka białej czekolady
  • ciemna czekolada w tubce do pisania
Sposób wykonania:
  1. Margarynę, cukier, mąkę, jajko i kakao wymieszać na jednolitą masę.
  2. Papilotki wypełnić ciastem do połowy, po czym włożyć po kostce czekolady i dodać resztę ciasta. Zostawić miejsce, bo babeczki urosną. 
  3. Piec 25 min w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, odstawić na 2-3 minuty.
  4. Na wierzchu muffinek ustawiać po jednej dużej piance marshmallow.
  5. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać muffinkę z pianką.
  6. Po zastygnięciu czekolady namalować pisakiem oczy i buzie duszka.
Smacznego :)

1 komentarz:

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger