Duszki na czekoladowych babeczkach na Halloween
Składniki na 8 muffinek:
- 4 łyżki miękkiej margaryny
- 55g cukru
- 1 duże jajko
- 85g mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 8 kostek czekolady o min. 50% zawartości kakao
- 8 dużych pianek marshmallow
- tabliczka białej czekolady
- ciemna czekolada w tubce do pisania
- Margarynę, cukier, mąkę, jajko i kakao wymieszać na jednolitą masę.
- Papilotki wypełnić ciastem do połowy, po czym włożyć po kostce czekolady i dodać resztę ciasta. Zostawić miejsce, bo babeczki urosną.
- Piec 25 min w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, odstawić na 2-3 minuty.
- Na wierzchu muffinek ustawiać po jednej dużej piance marshmallow.
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać muffinkę z pianką.
- Po zastygnięciu czekolady namalować pisakiem oczy i buzie duszka.
Smacznego :)
Wyglądają, bardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuń