Szukaj na tym blogu

Pralinki pistacjowe

 


Składniki:

  • 150 g ciasteczek Oreo Gold
  • 60 g serka śmietankowego
  • 40 g pistacji drobno zmielonych
  • 1 łyżeczka kremu pistacjowego
Dodatkowo:
  • 100 g białej czekolady
  • 1 łyżka kremu pistacjowego
  • 1 łyżka posiekanych pistacji


Sposób wykonania:

  1. Ciasteczka zmiksować blenderze drobno. Dodać zmielone pistacje, serek śmietankowy i krem pistacjowy. Całość dokładnie wymieszać.
  2. W dłoniach formować małe kulki i ułożyć na blaszce. Wstawić do zamrażarki na 20 minut.
  3. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej krem czekoladowy, dokładnie wymieszać.
  4. W każdą kulkę wbić wykałaczkę i zanurzyć w czekoladzie. Wierzch posypać siekanymi pistacjami. Wstawić na kolejne 10 minut do zamrażarki.

Smacznego :)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger