Pralinki pistacjowe
Składniki:
- 150 g ciasteczek Oreo Gold
- 60 g serka śmietankowego
- 40 g pistacji drobno zmielonych
- 1 łyżeczka kremu pistacjowego
- 100 g białej czekolady
- 1 łyżka kremu pistacjowego
- 1 łyżka posiekanych pistacji
Sposób wykonania:
- Ciasteczka zmiksować blenderze drobno. Dodać zmielone pistacje, serek śmietankowy i krem pistacjowy. Całość dokładnie wymieszać.
- W dłoniach formować małe kulki i ułożyć na blaszce. Wstawić do zamrażarki na 20 minut.
- Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej krem czekoladowy, dokładnie wymieszać.
- W każdą kulkę wbić wykałaczkę i zanurzyć w czekoladzie. Wierzch posypać siekanymi pistacjami. Wstawić na kolejne 10 minut do zamrażarki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz