Muffinki z malinami, białą czekoladą i wiórkami kokosowymi
Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 3/4 szkl. cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki soli
- 1/2 szkl. wiórków kokosowych
- 2 jajka
- 100 g roztopionego masła
- 1 szkl. mleka
Ponadto:
- szkl. malin
- bułka tarta
- 100 g białej czekolady
- 4 łyżki wiórków kokosowych
Sposób wykonania:
- Suche składniki połączyć z mokrymi. Maliny oprószyć bułką tartą Po łyżce nakładać ciasto do foremek, następnie kładziemy maliny i zalewamy drugą łyżką ciasta. Na wierzch dajemy maliny i posypujemy wiórkami.
- Pieczemy w 210 stopniach przez około 25 minut.
- Gdy babeczki przestygną polewamy wierzch roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz