Pierś kurczaka z pieczarkami w sosie koperkowym
Sos pieczarkowy wzmocniony topionym serkiem idealnie pasuje do piersi z kurczaka. Gdy raz przygotujemy danie według tego przepisu z pewnością będziemy do niego wracać.
Składniki:
- 1 cała pierś kurczaka
- 300 g pieczarek
- 2 serki topione śmietankowe (150 g)
- 200 g śmietany 18%
- przyprawa do kurczaka
- koperek
- natka pietruszki
- olej
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
- Kurczaka pokroić w paski, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
- Podsmażyć na patelni i przełożyć do garnka.
- Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, dodać do mięsa i dusić przez chwilę. Następnie dodać śmietanę i serki. Gotować na wolnym ogniu. Na koniec dodać drobno posiekany koperek.
- Potrawę przełożyć na talerz i udekorować natką pietruszki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz