Szukaj na tym blogu

Pierś kurczaka z pieczarkami w sosie koperkowym


Sos pieczarkowy wzmocniony topionym serkiem idealnie pasuje do piersi z kurczaka. Gdy raz przygotujemy danie według tego przepisu z pewnością będziemy do niego wracać.

Składniki:
  • 1 cała pierś kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • 2 serki topione śmietankowe (150 g)
  • 200 g śmietany 18%
  • przyprawa do kurczaka
  • koperek
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:


  1. Kurczaka pokroić w paski, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
  2. Podsmażyć na patelni i przełożyć do garnka. 
  3. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, dodać do mięsa i dusić przez chwilę. Następnie dodać śmietanę i serki. Gotować na wolnym ogniu. Na koniec dodać drobno posiekany koperek. 
  4. Potrawę przełożyć na talerz i udekorować natką pietruszki.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Na talerzu - Przepisy kulinarne , Blogger