Własny sos pomidorowy
października 09, 2014
1
dietetyczne
,
kuchnia polska
,
niskokaloryczne
,
obiad
,
obiad z patelni
,
w 30 minut
- 4 pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 150 g przecieru pomidorowego
- woda
- 1 kromka razowego chleba
- 150 g fety
- bazylia, oregano, tymianek
Sposób wykonania:
- Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na łyżce oliwy.
- Dodajemy do cebuli pokrojone w kostkę pomidory, pokruszoną fetę oraz przecier pomidorowy. A także pokruszony chleb do zagęszczenia sosu. W razie konieczności dodajemy wodę. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
- Na koniec dodajemy przyprawy.
Smacznego :)
Kaloryczność całość ( na porcje wychodzi 3-4):
509 kcal
33,2 B
72,7 W
7 T
Świetnie wygląda. :)
OdpowiedzUsuń