Ciastka czekoladowo-kokosowe
- 200 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 15 g cukru pudru
- 20 g kakao
- 150 g margaryny
- 40 g płatków owsianych
- 40 g rodzynek
- 1 jajko
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g białej czekolady
Sposób wykonania:
- Na stolnicę przesiać: mąkę,proszek do pieczenia, kakao,cukier puder.
- Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, musli, rodzynki, jajko, wiórki kokosowe.
- Całość wyrobić i odstawić do lodówki na 30 minut.
- Schłodzone ciasto zagnieść i uformować wałek o średnicy 5 cm. Pokroić na plastry o szerokości 1 cm i w dłoni ukształtować odpowiedni kształt.
- Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.
- Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie zanurzyć każde ciastko do połowy w czekoladzie.
- Odstawić do wystygnięcia.
Smacznego :)
Czekolada i kokos to pyszne połączenie, muszę koniecznie takie zrobić :)
OdpowiedzUsuń