Żeberka z pieczarkami
Składniki:
- 1 kg żeberek
- poł łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- olej do smażenia
- 400 g pieczarek
- 3 cebule
- 80 g masła
- 500 ml bulionu
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżka mąki pszennej
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso przyprawić solą, pieprzem i papryką. Tak podsmażyć z obu stron.
- Pieczarki pokrojone w plastry i cebulę drobno posiekaną podsmażyć na maśle, a następnie dodać do żeberek i całość zalać bulionem.
- Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować wszystko na małym ogniu przez 90 minut.
- Na koniec sos zagęścić mąką rozrobioną z kilkoma łyżkami zimnej wody.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz